Bio.

Hola, el meu nom és Sílvia.

Vaig néixer a Barcelona però he estat més de 9 anys vivint, treballant i estudiant a Escòcia, encara la porto al meu cor, ara ja, de tornada a Barcelona.

Sempre atreta per l’art i la creativitat, un Postgrau en Artteràpia em va convèncer per canviar el meu treball com a informàtica i formar-me en Art i Disseny.

Mentre estudiava vaig treballar per a Turning Point Scotland, una organització benèfica que treballa la inclusió i l’art, com a coordinadora d’Art i Crafts, focalitzava grups i sessions individuals d’art per a persones amb diversitat funcional física i psíquica.

Els estudis d’Art i Disseny em van descobrir el món de la estampació i el gravat, despertant en mi l’atracció per l’art tèxtil mitjançant els Collagraphs.

Així vaig arribar als estudis de Disseny Tèxtil (Moda, Interiors, Art) a la Universitat Heriot-Watt, convençuda de que faria estampació, el primer any vaig poder experimentar amb el punt i el teixit, i aquí es va iniciar una passió per el teixit que es quedaria amb mi per sempre.

Curiosament (o no 😊 ) la meva avia va ser teixidora i ordidora, i el meu avi tècnic enginyer de telers, quan vaig olorar per primer cop les meves mans mentre preparava l’ordit a través del teler, vaig poder olorar-lo a ell, aquell olor de metall i oli, d’alguna manera vaig connectar amb quelcom tan profund com una experiència no parlada, i teixir va formar part de mi mateixa.

Quan estava a tercer, vaig descobrir un estil lliure de teixir anomenat “Saori” – “el procés de descobrir el poder amagat de la creativitat”, iniciat a Japó, amb la idea principal que “Tot és bonic, i els errors no existeixen”, em va agradar molt i actualment treballo amb els seus telers i filosofia, que combino amb el teixit tradicional.

L’últim any de carrera Heriot-Watt Annual Fund va atorgar-me financiació per a un projecte de sessions individuals de teixit amb un grup de 5 estudiants del departament de Diversitat Funcional de l'Institut connectat amb la Universitat,  https://www.tex.hw.ac.uk/news/community-workshop/, el treball va ser molt gratificant, els resultats van ser espectaculars i vaig fer el meu treball final d’estudis sobre la relació entre teixir i el benestar personal.

Ara, un cop més a Barcelona, he establert Tejer y CreArte Studio, un lloc per a compartir amb tu la meva passió per els colors, el teixit i el fet de crear, espero que puguis gaudir-ne!


Cistella

La cistella està buida.