silvia marinas cera

Hola, el meu nom és Sílvia.

Vaig néixer a Barcelona però he estat més de 9 anys vivint, treballant i estudiant a Escòcia, encara la porto al meu cor, ara ja, de tornada a Barcelona.

Els estudis d’Art i Disseny em van descobrir el món de la estampació i el gravat, despertant en mi l’atracció per l’art tèxtil mitjançant els Collagraphs, dirigint-me cap al Disseny Tèxtil (Moda, Interiors, Art) a la Universitat Heriot-Watt.

Curiosament (o no 😊 ) la meva avia va ser teixidora i ordidora, i el meu avi tècnic enginyer de telers, quan vaig olorar per primer cop les meves mans mentre preparava l’ordit a través del teler, vaig poder olorar-lo a ell, aquell olor de metall i oli, d’alguna manera vaig connectar amb quelcom tan profund com una experiència no parlada, i teixir va formar part de mi mateixa.

Mentre estudiava vaig treballar per a Turning Point Scotland, una organització benèfica que treballa la inclusió i l’art, com a coordinadora d’Art i Crafts, focalitzava grups i sessions individuals d’art per a persones amb diversitat funcional física i psíquica.

Quan estava a tercer, vaig descobrir un estil lliure de teixir anomenat  “Saori© – el procés de descobrir el poder amagat de la creativitat”, iniciat a Japó, amb la idea principal que “Tot és bonic, i els errors no existeixen”, em vaig enamorar veient que era un sistema inclusiu que acostaba teixir a tota la comunitat, em vaig formar a Gal.les amb Rosie Green a SAORImôr i actualment treballo amb l'estil i la filosofia Saori©, que combino amb el teixit contemporani.

L’últim any de carrera Heriot-Watt Annual Fund va atorgar-me financiació per a un projecte de sessions individuals de teixit amb un grup de 5 estudiants del departament de Diversitat Funcional de l'Institut connectat amb la Universitat, el treball va ser molt gratificant, els resultats van ser espectaculars i vaig fer el meu treball final d’estudis sobre la relació entre Teixir i el Benestar Personal.

He establert Tejer y CreArte Studio, un lloc per a compartir amb tu la meva passió per els colors, el teixit i el fet de crear, espero que puguis gaudir-ne!

Formació MéS RECENT

❖  Cursos de formació continua reconeguts : Educació Emocional per l'Ensenyament, Eines de Comunicació, Tècniques de Relaxació i Especialista en e-learning

❖ Cursos online de Rebecca Mezoff : Teixir amb Telers Petits i Tècniques de Gradació de Color per a tapis.

❖  BA(Hons) Design for Textiles (Fashion, Interior & Art), Heriot Watt University

❖  Programa de 8 setmanes MBLC - Nivell1 "Les Bases del Mindfulness" amb retir a Samye Ling


❖  Cursos Intensius "Saori Weaving" a SAORImôr, Gal·les

❖  Creative Media Foundation y HNC Art & Design, Dumfries College

❖  Postgraduat d' Artteràpia, Universitat de Girona

❖  Curso Introductori d' Artteràpia, Centre d' Estudis Metàfora

❖  Intensius d'estiu en art i antroposofia "Everybody is an Artist", i "Healing Through Art", Findhorn College

premis i mencions

★ Semi finalista "Global Eco-Artisans Awards 2021" organitzat per Agaati (insta post)

★ Start it Award - Financiació pel Projecte "Well-weaving Studio C.I.C", 2017 Escòcia

★ Heriot-Watt Alumni, Annual Fund, Student Project Grant 2016  (artículo) 

★ John Neill Travel Award Prize - Universitat Heriot-Watt, 2016


★ Disseny Tartan guanyador per a l'Associació Britànica de Llenguatge de Signes, 2015 - donada a  l'Associació Scottish Deaf History  (arxiu oficial)

★ Exhibició d'Art amb motius mediambientals, Dumfries Environment Fair 2015